HATARTALANUL!digitalis témahétökoiskola Szabadegyháza

A tehetségfejlesztés fontos színterei a szakkörök. Nálunk az alábbi szakkörök közül választhatnak a gyerekek.


SAKK

A sakk szakkört 2 csoportban bonyolítjuk le: 1. a kezdők az 1-2. osztályosok. 2. a haladók a 3-8. osztályosok. A foglalkozásokon a kicsikkel a lépések, ütések elsajátítása után az alapvető megnyitási és végjátékbeli ismeretekkel foglalkozunk. A nagyobbakkal már konkrét megnyitási formációkat, végjáték típusokat tanulunk. Közkedveltek a gyerekek körében a kombinációs feladványok megfejtése. Akinél az iskolai sakkozást, tanulást otthoni gyakorlás is kísér, jó eséllyel indulhat a diákolimpiai versenyeken.

TÖMEGSPORT

A tömegsport foglalkozások igazán változatos sportolási lehetőségeket kínálnak a mozogni szerető felsős tanulóknak.

Hagyomány szerint ősszel biciklikirándulásokat szervezünk 2-3 turnusban, általában a Velencei-tóra, a kisebbeknek közelebbre. Ezután következik a ping-pong, majd a tollas időszak. A gyerekek megismerkednek az alapokkal, házibajnokságot rendezünk, a tehetségesek versenyekre is eljutnak. A téli időszakban falat másznak, kosaraznak, teremfociznak. Tavasszal előkerül a kézilabda és a tenisz is. Ha az időjárás engedi, ilyenkor újra megyünk a tóra.

VERSENYSPORT

A versenysportra a tehetséges felsős diákjaink járnak, kimondottan versenyre való felkészülés céljából. A diáksportszövetség által kiírt versenyeken veszünk részt, felmenő rendszerben a különböző korosztályokban. Úgymint mezei futás, csapat és egyéni többpróba bajnokságok, kisiskolák versenye. Az edzéseken a különböző versenyszámok /magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökés, rövid és hosszútávú futások/ begyakorlása a fő cél, persze nem maradhat el a játék sem..

TENISZ

Abban a kivételes helyzetben van iskolánk, hogy két teniszpályával is rendelkezünk. iskolánkban nagyon népszerű és sikeres sportág a tenisz. Tanulóink rendzseresen bejutnak országos versenyekre.

ANGOL SZAKKÖR

Iskolánkban minden évfolyamon működik az angol szakkör, mely segít az iskolában szerzet tudás bővítésében.

KÉZMŰVESKÖR

A gyerekek körében nagyon népszerű a kézműveskör, ahol rajzolnak, barkácsolnak a gyerekek Kinga néni vezetésével.

BOLDOGSÁGKÖR:

Második éve viselhetjük a Boldog Iskola címet. A boldogságóra foglalkozásain a gyerekek, a pozitív pszichológia eredményeire építve, segítséget ad a boldogságra való képesség fejlesztésére.

Robotika 5-8.

Napjaink egyik legnagyobb kihívása a robotika. A szakkörön a gyerekek problémamegoldó képességét, együttmüködési képességét és problémamegoldó gondolkodása fejleszthető.

ROBOTIKA ALSÓ

Alsóban a gyerekek a robotméhecskéink segítségével ismerkednek a kódolással.

Médiakör

A médiakörön a gyerekek az iskolarádió műsorait szerkeszti.