HATARTALANUL!digitalis témahétökoiskola Szabadegyháza

Iskolánk ebben a tanévben is arra törekszik, hogy a gyerekek délután is megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő hasznos elfoglaltságot. Ehhez nyújtanak segítségét szakköreink, melyek megfelelő számú jelentkező esetén indulnak. A szakkörökről bővebben itt olvashatsz. (A lista még nem teljes.) Jelentkezz minél előbb!

CITERA

A magyar népzene fontos része a kultúránknak. Ápolása, megőrzése a mi feladatunk is, hiszen csak így tudjuk a későbbiek során továbbadni. A citera szakkör keretein belül első számú feladat, hogy megismerjük a hangszer stílusos megszólaltatásának a módját, helyi és más tájegységek dalait hitelesen tudjuk előadni. Rendszeresen veszünk részt versenyeken, hogy az ott elért jó eredménnyel növeljük iskolánk hírnevét. A szakköri foglalkozásokat heti egy alkalommal tartjuk. Hangszert biztosítunk az érdeklődők számára. Várjuk énekelni szerető fiatalok jelentkezését is!

NÉMET SZAKKÖR (felsős)

Angolul tanulsz, de érdekelne a német is? Vagy gimnáziumba készülsz, ahol második nyelvként a németet akarod választani? Ehhez nyújt segítséget a német szakkör, ahol az alapok elsajátítása a cél. Megfelelő számú jelentkező esetén orosz szakkör indítására is van lehetőség.

ANGOL SZAKKÖR (1. és 2. osztály)

Az 1. és 2. évfolyamos tanulók játékos foglalkozások keretében, angol mondókák, dalok és rajzfilmek segítségével ismerkedhetnek meg az angol nyelvvel.

"HANS HASE" NÉMET SZAKKÖR (2. osztály)

Az itt tanuló gyerekek már ovis koruk óta ismerkednek játékos formában a német nyelvvel. Sok ének, vers, játék és barkácsolás segítségével egyre több német szót tanulhatnak meg. Cél az, hogy a német nyelvet egyre többen kedveljék és tanulják.

SAKK

A sakk szakkört 2 csoportban bonyolítjuk le: 1. a kezdők az 1-2. osztályosok. 2. a haladók a 3-8. osztályosok. A foglalkozásokon a kicsikkel a lépések, ütések elsajátítása után az alapvető megnyitási és végjátékbeli ismeretekkel foglalkozunk. A nagyobbakkal már konkrét megnyitási formációkat, végjáték típusokat tanulunk. Közkedveltek a gyerekek körében a kombinációs feladványok megfejtése. Akinél az iskolai sakkozást, tanulást otthoni gyakorlás is kísér, jó eséllyel indulhat a diákolimpiai versenyeken, ahol tanulóink minden évben eredményesen szerepelnek.

MÉDIA SZAKKÖR

A szakkör tagjai egyrészt a sulirádióban, másrészt a suliújság szerkesztésében vehetnek részt. A Zsebpiszok néven újraindult suliújság online formában hamarosan elérhető lesz az iskola honlapján. A sulirádióban pedig arról gondoskodnak, hogy a szünetekben ne csak kedvenc slágereiteket hallgathassátok, hanem egy-egy fontosabb iskolai eseményről, eredményről is minél előbb tájékozódjatok.

TÖMEGSPORT (5-8.)

A tömegsport foglalkozások igazán változatos sportolási lehetőségeket kínálnak a mozogni szerető felsős tanulóknak.

Hagyomány szerint ősszel biciklikirándulásokat szervezünk 2-3 turnusban, általában a Velencei-tóra, a kisebbeknek közelebbre. Ezután következik a ping-pong, majd a tollas időszak. A gyerekek megismerkednek az alapokkal, házibajnokságot rendezünk, a tehetségesek versenyekre is eljutnak. A téli időszakban falat másznak, kosaraznak, teremfociznak. Tavasszal előkerül a kézilabda és a tenisz is. Ha az időjárás engedi, ilyenkor újra megyünk a tóra.

ATLÉTIKA

Atlétika szakkörre a tehetséges felsős diákjaink járnak, kimondottan versenyre való felkészülés céljából. A diáksportszövetség által kiírt versenyeken veszünk részt, felmenő rendszerben a különböző korosztályokban. Úgymint mezei futás, csapat és egyéni többpróba bajnokságok, kisiskolák versenye. Az edzéseken a különböző versenyszámok /magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökés, rövid és hosszútávú futások/ begyakorlása a fő cél, persze nem maradhat el a játék sem.

JÁTÉKOS SPORT (alsó tagozat)

Várunk minden mozogni, játszani szertő alsós tanulót a játékos sportra. A hangsúly a játékon és a mozgáson van, hiszen a testnevelés órákon megismert játékokat itt újra játszhatod, de sok újjal is megismerkedhetsz. A legkedveltebb játékok a körös kidobó, tűzharc, cápafogó, vonalfogó, fekete-fehér...

MATEMATIKA SZAKKÖR (4.)

Minden negyedik osztályost vár Györgyi néni a matek szakkörre! Sokat játszunk a számokkal,memóriázunk,számkirályt játszunk,logikai feladatokkal fejlesztjük a kis fejünket,kombinálunk,megpróbáljuk a fejtörőket feltörni,és még sok-sok izgalmas feladat vár rátok!

SZÖVEGÉRTÉS SZAKKÖR (4.)

Ezen a szakkörön a sorok között próbáljuk kikeresni a válaszokat.Itt is sok játék teszi érdekesebbé az órát.Tökfej, igaz-hamis, szókereső, stb. De ti már ismeritek!Plakátot is szoktunk készíteni,színházi ismertetőt,jeles napok rajzait.Aki kedvet kapott,jöjjön!

KREATÍV KUCKÓ

A Kreatív kuckóban különleges technikákat próbálunk ki, olyanokat, ami nem fér bele se a technika, se a népi kismesterség órákba. Például álarcmintázás textilfestékkel. kékfestő kép magvakkal, gyöngyvasalás.

FOLTVARRÓ SZAKKÖR

Tudod mi a patchwork? Ha ismered, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért jelentkezz, hogy kipróbáld ezt a technikát. A foltvarrás /patchwork / órákon maradék textildarabokból készülnek munkadarabok kizárólag kézi varrással. A tervek között szerepel pom-pom kukac, edényalátét, mesekép, füzetborító " Kalapos Zsuzsi " mintával.