HATARTALANUL!digitalis témahétökoiskola Szabadegyháza
Ma jeles vendégek jártak nálunk.

A Muzsikás együttes több évtizede működő, nemzetközi hírű Kossuth-díjas népzenei együttes. Fontosnak tartják, hogy a jövő nemzedéke is megismerje, megszeresse a népzenét. Ma ez az együttes látogatott el hozzánk, s tartott nekünk rendhagyó énekórát az iskolában. Kodály Zoltán szavait választották mottójuknak: "A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő...semmi mással nem pótolható...zene nélkül nincs teljes ember." A Muzsikás együttes is ezért vállalta azt a szép feladatot, hogy minél több gyerekkel megismertessék gazdag népzenénket. Megszólaltatták a népi hangszereiket, mindegyiket külön is bemutatva gyerekeknek. Mindenki élvezettel hallgatta a műsort és énekelt együtt a zenészekkel.
S hogy kinek is köszönhetjük ezt az élményt?
Vannak olyan emberek akiknek a jelenlétét akkor is érezzük, amikor már eltávozott közülünk. Beszélünk róla, emlékezünk arra, amit tanított nekünk, mosolyra húzódik szánk már attól is, ha eszünkbe jut. Ilyen ember nekünk Laci bácsi, akire mindig szeretettel gondolunk, s akinek most is van miért hálásnak lennünk. Hiszen neki köszönhetjük a Muzsikás együttes mai látogatását is iskolánkban. Három éve annak, hogy az együttest meghívta hozzánk, hogy mi is részesei lehessünk ennek az élménynek.
Laci bácsi! Köszönjük!


A műsorról készült további fotók elérhetők ide kattintva https://plus.google.com/u/0/photos/113559149372443575332/albums/6216713754827074529